3 מרינדות קוריאניות בטעם עשיר

26 אפריל, 2017

זו לא רק שקית, זו אינפוזיה של טעמים! דלגו על הבלגן והגבירו את הטעם, במהירות, עם זיפלוק שקית אחסון. שלבו אחת משלוש המרינדות הקלות הללו עם הבשר והירקות האהובים על משפחתכם. הכינו מראש כדי שכל ביס יתמלא בטעמים קוריאניים נועזים, ואין ספק שארוחת הערב תהיה להיט גדול!

1. מתכון למרינדת גוצ'וג'אנג

Marinade
Marinade

מרכיבים

  •   
    זיפלוק שקיות אחסון עם סגר מחליק
  • 2
    בצלים קטנים קצוצים
  • 4
    שיני שום מעוכות
  • ½
    כוס (120 מ"ל) רוטב סויה
  • ½
    כוס (120 מ"ל) גוצ'וג'אנג (משחת פלפל חריף קוריאנית)
  • 1
    כפית (5 מ"ל) חומץ אורז
  • ¼
    כוס (60 מ"ל) שמן שומשום
  • ¼
    כוס (55 גרם) סוכר חום

הוראות:

  • 1 ערבבו את החומרים בזיפלוק שקית בעלת סגר מחליק.
  • 2 הוסיפו את החלבון המועדף עליכם (אנחנו הוספנו שוקיים) וירקות (אנחנו הוספנו גזר, בצל ירוק, פלפל ירוק ואננס), אטמו את השקית ונערו עד לכיסוי כל הרכיבים ברוטב.
  • 3 הניחו במקרר להשריה - בין שעה ל-3 שעות למקסימום טעם.
  • 4 צלו או טגנו והגישו עם נודלס או אורז.

    טיפ

    זיפלוק שקיות בעלות סגר מחליק עומדות ישרות למילוי קל – החלק התחתון הניתן להרחבה נפתח לבסיס שטוח.

2. מתכון למרינדת בולגוגי

Marinade
Marinade
הוסיפו טעם ברביקיו קוריאני מסורתי למוקפץ הקליל הזה או השתמשו באותו מתכון  לברביקיו המשפחתי הבא שלכם

מרכיבים

  •   
    זיפלוק שקיות אחסון עם סגר מחליק
  • 1
    בצל קטן, קצוץ גס
  • 1
    אגס בשל, קלוף ומגולען
  • 2
    שיני שום
  • ½
    חתיכת ג'ינג'ר בגודל ½1 ס"מ
  • 1
    כף (15 מ"ל) שמן שומשום
  • 2
    כפות (30 מ"ל) רוטב סויה
  • 2
    כפות (30 גרם) סוכר חום
  • כפית (1 גרם) פלפל שחור
  • ½
    גזר קלוף וחתוך דק
  • 1
    בצל ירוק חתוך

הוראות:

  • 1 הכינו מחית מהבצל, מהאגס, מהשום ומהג'ינג'ר במעבד מזון או בעזרת פומפייה.
  • 2 העבירו את המחית לזיפלוק שקית עם סגר מחליק והוסיפו את שאר החומרים.
  • 3 הוסיפו את החלבון האהוב עליכם (אנחנו הוספנו טופו מוצק) וירקות (אנחנו הוספנו פלפל אדום, אפונה, פטריות ובצל), אטמו את השקית ונערו לכיסוי מלא.
  • 4 הניחו במקרר להשריה למשך 30 דקות לפחות ובמהלך הלילה לכל היותר.
  • 5 טגנו או צלו והגישו עם נודלס או אורז.

3. מתכון למרינדת יאנגניאומג'אנג

Marinade
Marinade
רוטב התיבול הקוריאני הזה נהדר כמרינדה לבשר בקר. לנתחי בשר קשים יותר, השרו זמן רב יותר – עד למשך לילה שלם.

מרכיבים

  •   
    זיפלוק שקית אחסון בעלת סגר עליון
  • ¼
    כוס (60 מ"ל) רוטב סויה
  • ½1
    כפות (20 מ"ל) שמן שומשום
  • 1
    כפית (5 מ"ל) מיץ לימון
  • 1
    כפית (5 מ"ל) דבש
  • 1
    כף (12 גרם) גוצ'וגארו (פתיתי צ'ילי אדום קוריאני)
  • 1
    כף (12 גרם) זרעי שומשום קלויים
  • 2
    שיני שום מעוכות
  • 1
    בצל ירוק קצוץ

הוראות

  • 1 ערבבו את החומרים בזיפלוק שקית בעלת סגר עליון.
  • 2

    הוסיפו את החלבון המועדף עליכם (אנחנו הוספנו בקר חתוך דק) וירקות (אנחנו הוספנו בצל ושום), אטמו את השקית ונערו לכיסוי מלא.

  • 3 הניחו במקרר להשריה במשך 30 דקות או במהלך הלילה לכל היותר.
  • 4 בשלו מעל הגריל או בסיר והגישו עם בצל ירוק קצוץ ושומשום קלוי.